Projectleider nieuwkomersonderwijs (0,6 FTE)

Omschrijving

Zonova organiseert het nieuwkomersonderwijs voor het stadsdeel Zuidoost en heeft op dit moment zeven nieuwkomersgroepen op vier verschillende scholen. Wij willen de kwaliteit van het onderwijs en de samenwerking tussen de locaties versterken. Dat willen we tussen nu en twee jaar realiseren. Wij zoeken een deskundige en enthousiaste projectleider die ons hierbij helpt.


Wie ben jij?

Je bent een aanpakker en verbinder. 

Je bent op de hoogte van recente ontwikkelingen op het gebied van NT2 onderwijs, woordenschatontwikkeling en het bevorderen van leesvaardigheid voor tweedetaallezers hebben jouw speciale interesse.

Je weet uit ervaring hoe ingrijpend eerdere ervaringen het ontwikkelvermogen van nieuwkomers kunnen beïnvloeden. Je helpt onze leerkrachten en IB’ers om daar een goede signalerings- en zorgstructuur voor op te zetten.

En last but not least; je kent de dynamiek van het reguliere onderwijs en kunt vanuit die kennis bruggen bouwen, zodat onze nieuwkomers zacht landen bij uitplaatsing naar regulier onderwijs.


Wat ga je doen?

Als bovenschools projectleider breng je samenwerking, kennisuitwisseling en professionalisering tot stand binnen het nieuwkomersteam. In afstemming met de directeur van de school, heb je de dagelijkse leiding over de leerkrachten van de nieuwkomersgroepen. Je brengt samen met de  intern begeleiders de zorgbehoefte van nieuwkomers in kaart. Daarnaast onderzoek je samen met het Zonova adviesteam welke (extra) behoefte er is aan structurele ondersteuning en organiseer je dit. Mogelijk speel je in de uitvoering hiervan zelf een rol. Daarnaast ben je tussenpersoon bij de plaatsing van nieuwkomers in Zuidoost door het centraal meldpunt nieuwkomers Amsterdam. Bij de uitstroom van nieuwkomers naar een reguliere klas organiseer je een goede overdracht en nazorg. Ook faciliteer je kennisdeling binnen de organisatie op het gebied van nieuwkomers.

Vereisten

Wat breng je mee?

  • Expertise op het gebied van NT2, bijvoorbeeld door een opleiding NT2
  • Ervaring met het onderwijs aan nieuwkomers en ervaring als intern begeleider binnen het basisonderwijs zijn een voordeel
  • Bij voorkeur leidinggevende ervaring
  • Je bent goed in plannen, flexibel en doelgericht
  • Je bent een volwaardige gesprekspartner voor aangesloten directeuren en IB’ers
  • Je hebt een goed oog voor wat het team nodig heeft


Arbeidsvoorwaarden

  • Arbeidsvoorwaarden conform CAO PO, o.a. zo'n 10 weken verlof per jaar
  • Een aanstelling op basis van 0,6 FTE voor een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging
  • Indeling in salarisschaal 11 (bruto maandsalaris van max. € 4.861 bij fulltime aanstelling)
  • Als bovenschools medewerker heb je een werkplek op het bestuurskantoor, maar je bent ook veel op de scholen


Meer informatie of solliciteren?

Voor meer informatie neem je contact op met Janneke Hesselink, directeur onderwijs en strategie van Zonova T: 020 3116464. Solliciteren kun je door je motivatie en cv voor 1 november aanstaande te sturen naar:  j.hesselink@zonova.nl. Direct solliciteren via de knop bij deze vacature kan natuurlijk ook.


Zonova

Zonova heeft 19 scholen, die onderwijs verzorgen aan circa 5.100 leerlingen in Amsterdam Zuidoost. Bij Zonova zijn circa 600 medewerkers in dienst. De 19 scholen hebben elk hun eigen identiteit, maar hebben de gezamenlijke overtuiging dat een school niet alleen goed en vooral passend onderwijs moet geven, maar ook bijdraagt aan de samenleving. Voor teams en individuele medewerkers is er een divers scholingsaanbod, om kennis te vergroten en vooral ook te delen.