Orthopedagoog of Intern begeleider/zorgcoördinator (0,2- 0,8 FTE)

Omschrijving

Zonova is de overkoepelende naam van een grote groep basisscholen in Amsterdam Zuidoost. We staan midden in de gemeenschap en zijn verbonden met de buurt, ouders en scholen.  Zo leren we van en mét elkaar, en creëren we samen nieuwe kansen. Vol vertrouwen en positiviteit dragen we bij aan wie jij bent als persoon. 


De Schakel

Dat doet de Schakel ook... Samen met de ouders helpen onze medewerkers kinderen om de goede richting in het leven te vinden en een toekomst op te bouwen. Hier kunnen ze leren, ontdekken en plezier hebben. De school wil een schakel zijn in hun ontwikkeling tot volwaardige leden van onze interculturele samenleving. Leren is reizen naar je toekomst.

Onze gezonde school in Venserpolder zet in op brede talentontwikkeling van kinderen en kenmerkt zich door een dynamisch en ambitieus team. We zijn trots op onze kinderen. De Brede School is goed geworteld in de organisatie. Leerlingen van onze school stromen regelmatig door naar topsport (bijvoorbeeld voetbal, honkbal en dansacademie). De Schakel heeft rond de 170 leerlingen, verdeeld over 9 groepen. Ook is er een voorschool in het gebouw. Het team van de Schakel heeft aandacht, zorg en liefde voor de kinderen en is enthousiast en divers samengesteld. Er is een palet aan kennis en vaardigheden beschikbaar waardoor we het verschil weten te maken voor veel van onze kinderen.

De Schakel heeft mooie nieuwe en groene speelplaatsen en is goed te bereiken met de metro. De werktijden zijn van 8:00 tot 16:30 uur. Voor de leerlingen hanteren wij een continurooster van 8.30 tot 14.00 uur met aansluitend naschoolse activiteiten of opvang tot uiterlijk 18.30 uur.


Wij zoeken iemand die:

 • Zorg draagt voor het opzetten, implementeren en aanscherpen van zorgbeleid en zorgstructuur binnen de school
 • Aan de hand van data (LVS) op school- groeps- en leerlingenniveau kan signaleren, analyseren en dit kan vertalen naar een plan van aanpak
 • Trends en ontwikkelingen signaleert en analyseert binnen de gehele school en hierin interventies pleegt en/of adviezen geeft
 • Een leidende rol kan vervullen bij het ontwikkelen en implementeren van beleid op specifieke zorggebieden zoals dyslexie of hoogbegaafdheid
 • Een realistische jaarplanning opstelt voor het cyclisch proces van de zorg (leerlingenbespreking, groepsbespreking, kernprocedure, zorgbreedte overleg, ontwikkelingsperspectieven, aanlevering van gegevens/resultaten aan externe partners) en deze communiceert en bewaakt
 • Op integere wijze sturing kan geven aan leerkrachten en hen begeleidt 
 • Proactief, innovatief en nauwkeurig is
 • Communicatief vaardig en doortastend is, ook in specifieke situaties of ten aanzien van complexe problemen
 • Affiniteit heeft met de (leerlingen)populatie in Amsterdam Zuidoost
 • Gevoel voor humor heeft en ICT-vaardig is

Vereisten

Wat vragen wij:

 • Een relevante opleiding op tenminste Hbo-niveau
 • Kennis van en affiniteit met de doelgroep


Inhoudelijke informatie over de functie kunt u opvragen bij dhr. Poggenklaas (directeur van O.B.S. de Schakel), via telefoon (020-6906577 / 0644025007) of via mail.

Algemene informatie kunt u vinden op de website van de school (www.obsdeschakel.nl) of van de stichting (www.zonova.nl).

Motivatie en CV ontvangen wij graag via de mail onder vermelding van ‘vacature leerlingenzorg’. Eerst een kennismaking onder het genot van een kopje koffie of thee behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.