Overslaan naar content

Ontdekkingsreiziger gezocht! Vacature groepsleerkracht groep 1/2 (1 fte)

Op locatie
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Wereldwijs

Functieomschrijving

We zoeken een enthousiaste leuke nieuwe juf of meester voor groep 1/2 per 1 april 2024 (maar we zijn ook superblij als het per 1 mei mogelijk is).

Ben je bereid om je te verdiepen in onderzoekend leren (werken met thema’s), mee te werken aan de borging van OGO (ontwikkelingsgericht onderwijs), formatief leren, taalvorming en werken met een leerlingportfolio? Gaat je hart al sneller kloppen? Solliciteer dan meteen!


Wie ben jij?

Je bent zelfstandig, innovatief en bereid om je in alles te verdiepen. Een echte teamspeler, je vindt het leuk om iets te doen met het team, je collega’s. Je bent iemand die niet moppert maar oppert. Je stimuleert een goede samenwerking in de bouw.


Onderzoekend!

Hoe bevorder je (mede) verantwoordelijkheid bij leerlingen voor hun eigen leerproces, wat doe jij hierin? Die vraag staat bij ons centraal. Ben je bereid te onderzoeken wat leerlingen nodig hebben en hoe begeleid je daarbij? Durf je doelen te stellen met leerlingen? We zoeken iemand die durft te reflecteren, uit te proberen en te onderzoeken. Met leerlingen en met collega’s, om zo samen op reis te gaan om wijs te worden.


Wereldwijs

Wij zijn een cultuurprofielschool en brede school met veel aandacht voor muziek (leerorkest) en culturele activiteiten, er zijn veel vakdocenten werkzaam. We hebben hart voor ontwikkelingsgericht werken, sociale culturele praktijken in de school en betekenisvol onderwijs, gebruiken de 1-zorgroute en met de methodiek van stichting leerKRACHT borgen we een professionele leercultuur.


Je komt in een enthousiast en hardwerkend team. De inspectie heeft in maart 2022 alle kwaliteitsstandaarden als Goed beoordeeld en als waardering Goed gegeven. In januari 2019 en juni 2022 hebben wij het predicaat excellentie ontvangen op het gebied van formatieve evaluatie. En daar zijn we trots op!

Ons motto: Samen op reis om wijs te worden. 

Ga jij met ons mee op ontdekkingsreis? Zie ook www.obs-wereldwijs.nl


Visie

 • Elk kind is uniek
 • Leerlingen zijn medeverantwoordelijk voor hun eigen leerproces
 • Leerkrachten zijn professionals. Zij kunnen sturen en/of begeleiden waar dat noodzakelijk is bij het leerproces van leerlingen
 • Talenten van leerlingen, leerkrachten en ouders benutten en de voorwaarden hiervoor scheppen
 • Plezier in (samen) leren bij alle betrokkenen in de school
 • Een school waar ontwikkeling voor iedereen voorop staat. We geloven in kwaliteiten en dat leren altijd mogelijk is. We hebben hoge verwachtingen
 • Een school waar eisen en doelen gesteld worden aan iedereen. We leggen hier verantwoording over af naar elkaar en naar onze partners en zijn ons bewust van onze relatie met onze stakeholders (verschillende partijen die betrokken zijn bij de school)
 • Een school waar iedereen zich veilig voelt en waar er een sociale verbondenheid is met alle partners. Daar zijn we trots op

Vereisten

 • Onderwijsbevoegdheid PO, PABO-diploma of de studie bijna afgerond
 • Ervaring met of affiniteit voor OGO onderwijs
 • Liefde voor de dynamiek van Amsterdam Zuidoost


Functie

Bevoegd leerkracht basisonderwijs. Het betreft een fulltime vacature voor groep 1/2 per 1 april 2024, maar als je belangstelling hebt voor minder dagen is dat ook goed te regelen. Het betreft een reguliere tijdelijke aanstelling die bij goed functioneren leidt tot een vast dienstverband. Starters of bijna afgestudeerden zijn ook welkom.


Contact

Graag je motivatiebrief en CV per direct (uiterlijk 10 april 2024) naar Paula Hoonhout, directeur Wereldwijs: e-mailadres: directie@obs-wereldwijs.nl. Gesprekken vinden plaats zo spoedig mogelijk bij geschiktheid. We wachten dus niet tot 10 april. We zien uit naar je reactie!


Jouw werkgever

Wereldwijs valt onder stichting Zonova. Bij Zonova zijn 19 basisscholen aangesloten, elk met hun eigen identiteit. Maar met de gezamenlijke overtuiging dat een school niet alleen goed en vooral passend onderwijs moet geven, maar ook bijdraagt aan de samenleving. Voor teams en individuele medewerkers is er een divers scholingsaanbod, om de eigen kennis te vergroten en vooral ook te delen. Zo blijf je geïnspireerd en kun je bouwen op de best practices van jouw collega's. Als je dat wilt natuurlijk. We hebben school overstijgende leerteams en staan altijd open voor ontwikkeling, binnen en buiten de grenzen van onze stichting.

Op locatie
Wereldwijs

of

Apply with Indeed onbeschikbaar