Onderwijsassistent nieuwkomers

Omschrijving


Nieuwkomers, een verzamelnaam voor kinderen met ontzettend verschillende achtergronden. Maar met de gemeenschappelijke deler dat ze nieuw zijn in Nederland en de taal niet of nauwelijks spreken. Bij Zonova verzorgen we voor zo'n 100 leerlingen nieuwkomersonderwijs. Vanwege de situatie in Oekraïne zijn er op dit moment tal van Nederlandse gemeenten die Oekraïense vluchtelingen opnemen, zo ook Amsterdam. De kinderen onder hen hebben in Nederland leerplicht en worden verwezen naar (basis)scholen in de omgeving. Op enkele Zonovascholen zullen we hen een veilige omgeving bieden om onderwijs te volgen, samen met 'nieuwkomers' met een andere achtergrond. Hiervoor zoeken we natuurlijk de juiste mensen!


Wat ga je doen?

Als onderwijsassistent ben je de extra handen van de leerkracht. Onder zijn of haar verantwoordelijkheid voer je allerlei activiteiten uit die bijdragen aan een betere ontwikkeling van de leerlingen in de klas. Je begrijpt wat ze nodig hebben, vooral individueel, en zorgt samen met de leerkracht voor een veilige omgeving. Zoveel verschillende achtergronden in de klas vind jij reuze interessant, het kost je geen enkele moeite om te differentiëren in alles wat je doet.

Vereisten

Wat neem je mee?

  • een diploma MBO SPW4-onderwijsassistent
  • recente ervaring in het Primair Onderwijs
  • flexibiliteit, de nodige zelfreflectie en relativeringsvermogen


Jouw werkgever

De Holendrecht valt onder Stichting Zonova. Bij Zonova zijn 19 basisscholen aangesloten, elk met hun eigen identiteit. Maar met de gezamenlijke overtuiging dat een school niet alleen goed en vooral passend onderwijs moet geven, maar ook bijdraagt aan de samenleving. Voor teams en individuele medewerkers is er een divers scholingsaanbod, om kennis te vergroten en vooral ook te delen. Zo blijf je geïnspireerd en kun je bouwen op de best practices van jouw collega's. Als je dat wilt natuurlijk. We hebben schooloverstijgende leerteams en staan altijd open voor ontwikkeling, binnen en buiten de grenzen van onze stichting. In de Cao PO zijn de arbeidsvoorwaarden prima geregeld.