Leerkracht voor (nog te starten) nieuwkomersklas

Omschrijving

Nieuwkomers, een verzamelnaam voor kinderen met ontzettend verschillende achtergronden. Maar met de gemeenschappelijke deler dat ze nieuw zijn in Nederland en de taal niet of nauwelijks spreken. Bij Zonova verzorgen we voor zo'n 100 leerlingen nieuwkomersonderwijs. Vanwege de situatie in Oekraïne zijn er op dit moment tal van Nederlandse gemeenten die Oekraïense vluchtelingen opnemen, zo ook Amsterdam. De kinderen onder hen hebben in Nederland leerplicht en worden verwezen naar (basis)scholen in de omgeving. Op enkele Zonovascholen zullen we hen een veilige omgeving bieden om onderwijs te volgen, samen met 'nieuwkomers' met een andere achtergrond. Hiervoor zoeken we natuurlijk de juiste mensen!
 

  • Ben jij leerkracht PO of leerkracht NT2 met een PO-bevoegdheid en heb je ervaring met deze doelgroep of spreek je bijvoorbeeld Oekraïens? 

Dan komen we graag met jou in contact!


Als leerkracht Nieuwkomers geef je les aan zeer gemotiveerde leerlingen, aan de hand van lesmethodes uit het primair onderwijs en specifieke NT2-methodes. Daarbij werk je samen met je collega’s maar zet je ook je eigen kennis en expertise in. Je bent praktisch van aard, een enthousiaste en daadkrachtige leerkracht die kwalitatief hoogwaardig eerste opvangonderwijs verzorgt. Je draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen en weet een goede sfeer binnen en buiten de klas te creëren. Je hebt natuurlijk overwicht en bent in staat om de verbinding te leggen tussen verschillende culturen en achtergronden. In een jaar tijd breng je de leerlingen naar een voldoende beheersing van de Nederlandse taal om deel te kunnen nemen aan het reguliere basisonderwijs.   

Vereisten

Wat breng je mee?

  • INDIVIDUELE BENADERING en PERSOONLIJKE AANDACHT; de leerlingen hebben een zeer diverse achtergrond en bevinden zich allemaal op een ander punt in hun (taal-) ontwikkeling
  • Onderwijsbevoegdheid PO, PABO-diploma
  • Ervaring in het basisonderwijs, bij voorkeur op het gebied van leren lezen en woordenschat
  • Kennis van en ervaring met NT2-methodieken en het aanleren van de Nederlandse taal aan niet-Nederlandstalige leerlingen, of de ambitie om  hierin verder te ontwikkelen


Jouw werkgever

De Holendrecht valt onder Stichting Zonova. Bij Zonova zijn 19 basisscholen aangesloten, elk met hun eigen identiteit. Maar met de gezamenlijke overtuiging dat een school niet alleen goed en vooral passend onderwijs moet geven, maar ook bijdraagt aan de samenleving. Voor teams en individuele medewerkers is er een divers scholingsaanbod, om kennis te vergroten en vooral ook te delen. Zo blijf je geïnspireerd en kun je bouwen op de best practices van jouw collega's. Als je dat wilt natuurlijk. We hebben schooloverstijgende leerteams en staan altijd open voor ontwikkeling, binnen en buiten de grenzen van onze stichting. In de Cao PO zijn de arbeidsvoorwaarden prima geregeld.

De (transfer)bonus van Amsterdam Zuidoost?
-Je haalt het beste uit jezelf
-Je maakt iedere dag een verschil
-Je krijgt 10,5% Arbeidsmarkttoelage (Gerekend met loon Cao PO 2021)
-Je krijgt €2310,- Amsterdamtoeslag*
-Wij werken samen met Rochdale en kunnen passende woonruimte in Zuidoost regelen!*

*Deze regelingen zijn van toepassing op Nederlands bevoegde leerkrachten PO