Leerkracht nieuwkomers met affiniteit en ervaring met diverse culturen en NT2

Omschrijving

Als leerkracht Nieuwkomers geef je les aan zeer gemotiveerde leerlingen, aan de hand van lesmethodes uit het primair onderwijs en specifieke NT2-methodes. Daarbij werk je samen met je collega’s maar zet je ook je eigen kennis en expertise in. Je bent praktisch van aard, een enthousiaste en daadkrachtige leerkracht die kwalitatief hoogwaardig eerste opvangonderwijs verzorgt. Je draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen en weet een goede sfeer binnen en buiten de klas te creëren. Je hebt natuurlijk overwicht en bent in staat om de verbinding te leggen tussen verschillende culturen en achtergronden. In een jaar tijd breng je de leerlingen naar een voldoende beheersing van de Nederlandse taal om deel te kunnen nemen aan het reguliere basisonderwijs.   


De Kosmopoliet
Om het nieuwkomersonderwijs sterker te kunnen neerzetten, heeft Zonova de nieuwkomers van de scholen in Zuidoost ondergebracht op de Kosmopoliet, Nieuwskomersschool Amsterdam Zuidoost. De Kosmopoliet is een kleinschalige school met een gedreven team met veel ervaring in eerste opvang- en nieuwkomersonderwijs. 

Vereisten

Wat breng je mee?

  • INDIVIDUELE BENADERING en PERSOONLIJKE AANDACHT; de leerlingen hebben een zeer diverse achtergrond en bevinden zich allemaal op een ander punt in hun (taal-) ontwikkeling
  • HUMOR, ENTHOUSIASME & FLEXIBILITEIT
  • Onderwijsbevoegdheid PO, PABO-diploma
  • Ervaring in het basisonderwijs, bij voorkeur op het gebied van leren lezen en woordenschat
  • Kennis van en ervaring met NT2-methodieken en het aanleren van de Nederlandse taal aan niet-Nederlandstalige leerlingen, of de ambitie om  hierin verder te ontwikkelen


Meer informatie?

Je kunt contact opnemen met Berty Menke, directeur van de Kosmopoliet. 


Jouw werkgever
De Kosmopoliet valt onder Stichting Zonova. Bij Zonova zijn 19 basisscholen aangesloten, elk met hun eigen identiteit. Maar met de gezamenlijke overtuiging dat een school niet alleen goed en vooral passend onderwijs moet geven, maar ook bijdraagt aan de samenleving. Voor teams en individuele medewerkers is er een divers scholingsaanbod, om kennis te vergroten en vooral ook te delen. Zo blijf je geïnspireerd en kun je bouwen op de best practices van jouw collega's. Als je dat wilt natuurlijk. We hebben schooloverstijgende leerteams en staan altijd open voor ontwikkeling, binnen en buiten de grenzen van onze stichting. In de Cao PO zijn de arbeidsvoorwaarden prima geregeld.


De bonus van Amsterdam Zuidoost?
-Je haalt het beste uit jezelf
-Je maakt iedere dag een verschil
-Je krijgt 11% Arbeidsmarkttoelage (Gerekend met loon Cao PO 2021)
-Je krijgt €1964,- Amsterdamtoeslag*
-Wij werken samen met Rochdale en kunnen passende woonruimte in Zuidoost voorstellen!*

*regelingen voor bevoegde leerkrachten PO