Leerkracht MB met aanjagersmentaliteit (0,8 - 1FTE)

Omschrijving

Onze school groeit, daarom zijn wij op zoek naar een leerkracht middenbouw (0,8 - 1,0 FTE), die onze visie deelt en ons gaat helpen om het onderwijsproces goed vorm te geven.


Natuurlijk ben jij verantwoordelijk voor de uitvoering van het onderwijs en het begeleiden van jouw kinderen. Maar dat niet alleen, jij bent onze aanjager op het gebied van pedagogische en/of didactische vernieuwingen. Bij de implementatie hiervan, speel je dan ook een actieve rol. Je bent helemaal op de hoogte van de ontwikkelingen in de samenleving en binnen het onderwijs en maakt moeiteloos de vertaalslag naar jouw klaslokaal. Zo leren we samen verder!


Dit ben jij ten voeten uit:

 • Professional met affiniteit en ervaring met onze doelgroep
 • Didactisch en pedagogisch sterk
 • Ervaring met verminderen van taalachterstanden
 • Bekend met de methode ”Alles-in-1’’ (of bereid hierin te verdiepen)
 • Gedoceerd afwachtend, zodat leerlingen tot onderzoekend leren komen
 • Teamplayer en doorzetter
 • Flexibel en communicatief vaardig
 • Integer en verbindend, gericht op de relatie met kinderen en ouders

Wij bieden een enthousiast lerend team aan collega's, fantastische leerlingen en ouders, een interessante uitdaging en een goed bereikbare werkplek (OV en eigen vervoer) met gratis parkeren.

Vereisten

Wij vragen:

 • Onderwijsbevoegdheid PO, PABO-diploma
 • Flexibiliteit en een goed invoelingsvermogen
 • ICT-vaardig


OBS De Blauwe Lijn
Openbare basisschool De Blauwe Lijn is een fijne, middelgrote basisschool, met ruim 300 leerlingen en 13 groepen. Hier wordt intensief gewerkt aan het verbeteren van het onderwijs. Dat doen wij o.a. door te werken met de methodiek van stichting LeerKRACHT: elke dag samen een beetje beter. We geven passend onderwijs, samen zorgen wij dat leerlingen onderwijs op maat krijgen. Wij zijn continue in beweging en geloven dat goede prestaties realiseren veel beter gaat als dat met plezier gebeurt. De Blauwe Lijn doet vanaf 1 augustus 2020 mee met een pilot met het flexibel invullen en organiseren van de onderwijstijd. Wij mogen afwijken van de normale vakanties. Op de Blauwe Lijn zijn de leerlingen 46 weken per jaar welkom. De school is twee weken met kerst dicht en middelste vier weken in de zomervakantie.


Jouw werkgever
De Blauwe Lijn valt onder Stichting Zonova. Bij Zonova zijn 20 scholen aangesloten, elk met hun eigen identiteit. Maar met de gezamenlijke overtuiging dat een school niet alleen goed en vooral passend onderwijs moet geven, maar ook bijdraagt aan de samenleving. Voor teams en individuele medewerkers is er een divers scholingsaanbod om zo continue geïnspireerd te blijven en kennis te delen en te vergroten. Ook maken we met regelmaat studiereizen naar bijvoorbeeld Ghana en Suriname (voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege COVID 19). Uiteraard zijn de arbeidsvoorwaarden conform Cao. Over de plussen van Amsterdam Zuidoost vertellen we je graag persoonlijk!

De leerkrachten op onze scholen komen in aanmerking voor de "Grote Steden Toelage". Deze kan oplopen tot €2300,- op jaarbasis.


Geïnteresseerd?
Je kunt jouw sollicitatie sturen naar Els Ranzijn (e.ranzijn@deblauwelijn.nl). Het sollicitatiegesprek zal zo spoedig mogelijk plaatsvinden. Door de ontwikkelingen omtrent het coronavirus kan de sollicitatie ook online zijn.