HR-beleidsadviseur met onderwijshart (0,8-1 FTE)

Omschrijving

Wie ben jij?

Je hebt ervaring als adviseur of specialist op het gebied van HR en zoekt een omgeving waarin je echt een verschil kunt maken. Je neemt geen genoegen met ongeveer, maar wilt echt weten hoe het zit. Met die mindset ga je werken bij Zonova, een ambitieuze stichting die kwalitatief en innovatief onderwijs biedt en daar de komende jaren de nodige uitdagingen en kansen ziet. Je voelt je thuis in een brede functie, waarin je steeds schakelt tussen strategische, tactische en operationele vraagstukken.

Samen met je collega’s in het HR-team geef je vorm aan ontwikkeling binnen Zonova. Je maakt je onderwerpen snel eigen en legt gemakkelijk contact. Je bent een prettige gesprekpartner, oplossingsgericht en iemand die buiten de kaders durft te denken. Je voelt goed aan wat anderen nodig hebben en weet daar op in te spelen. Als het nodig is, ben je niet bang om zelf knopen door te hakken.

Samen met een MT-lid en twee andere beleidscollega’s ben je het aanspreekpunt voor het bestuur en de schooldirecties. Die adviseer je over personeelsbeleid, maar ook over arbeidsrechtelijke en rechtspositionele kwesties. Natuurlijk draag je ook zorg voor de implementatie van het afgesproken beleid.


Wat ga je doen?

Jouw kerntaken zijn onder andere:

 • Schooldirecties adviseren en ondersteunen bij HR-zaken en de uitvoering van de cao PO
 • Vroegtijdig signaleren van risico’s in bezetting, bekostiging en arbeidsvoorwaarden
 • Je gaat aan de slag met het actualiseren en professionaliseren van ons Arbobeleid, iedereen wil straks bij Zonova werken!
 • Je collega's enthousiasmeren voor jouw ideeën

Thema’s die de komende jaren de HR-agenda bepalen zijn: aantrekken en behouden van voldoende en goed gekwalificeerd personeel, doorstroom, duurzame inzetbaarheid, innovatie en professionalisering.


Wie zijn wij?

We zijn een ambitieuze onderwijsorganisatie met negentien scholen in Amsterdam Zuidoost. Lef, bevlogen en samen zijn onze kernwaarden, deze zijn uiteraard naadloos van toepassing op jou. We werken intensief samen met de kinderopvang Swazoom in Zuidoost, om zo de doorgaande lijn van 0 – 12 jaar optimaal te kunnen borgen. Het is het belangrijk dat je niet alleen affiniteit hebt met het primair onderwijs, maar ook met de kinderopvang.

Vereisten

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde HR-opleiding op tenminste Hbo-niveau
 • Ervaring met een soortgelijke functie, bij voorkeur binnen onderwijs en/of kinderopvang
 • Een onderzoekende houding
 • Een uitstekende beheersing van het Nederlands
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden
 • Analytisch vermogen en organisatie-sensitiviteit

Daarnaast ben je ook nog eens een kei in plannen, je zorgt er altijd voor dat geplande doelen en activiteiten worden gerealiseerd. Je schakelt met gemak tussen strategische, tactische en operationele ondersteuning. Op jou kunnen we echt bouwen, je doet wat je belooft en je belooft wat je doet.


Wat bieden wij?

 • De functie is ingedeeld in schaal 11 Cao PO
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: 10,7 weken vakantieverlof
 • Extra reiskostenvergoeding bovenop de cao PO, korting op verzekeringen
 • Mooie WKR-regeling (waaronder fitness, fietsproject, pc-project, inrichting thuiswerkplek)
 • Ruimte voor ontwikkeling
 • Leuke collega's binnen een ambitieus team
 • Een werkplek in het altijd bruisende Amsterdam Zuidoost


Heb je vragen? Bel Monique van Opstal, MT-lid Zonova op 06 30321794 of kijk op www.zonova.nl

Interesse? Stuur je motivatie en cv voor 30 november 2023 naar m.vanopstal@zonova.nl.


Jouw werkgever; Zonova

Zonova vormt het bestuur van 19 basisscholen in Amsterdam Zuidoost. Elk met hun eigen identiteit, maar met de gezamenlijke overtuiging dat een school niet alleen goed en vooral passend onderwijs moet geven, maar ook bijdraagt aan de samenleving. De organisatie telt ruim 600 medewerkers verdeeld over de diverse scholen en het bestuursbureau. Op het bestuursbureau werken 20 mensen die diverse disciplines vertegenwoordigen.

Het team HR valt onder de directe verantwoordelijkheid van een MT-lid van Zonova. Het team bestaat uit: beleidsadviseurs, een verzuimcoördinator, een recruiter en medewerkers personeelszaken. De salarisadministratie zelf is uitbesteed aan een administratiekantoor. Het bestuurskantoor, jouw uitvalsbasis, is gevestigd bij winkelcentrum Reigersbos. Gezellig!